Laskutus

Näin luet tasauslaskua

Vesilaskua voi olla joskus hankala tarkistaa, jos ei tiedä, mitä laskun eri osat tarkoittavat. Perusasiana on hyvä muistaa, että lasku koostuu puhtaan veden ja jäteveden perusmaksuista ja kulutuksesta sekä arviolaskusta ja siihen liittyvästä tasauksesta. Kun ilmoitat meille vesimittarin lukeman, seuraava laskusi on tasauslasku, joka tasaa arviolla laskutetun veden ja todellisen veden käytön erotuksen kuutioissa mitattuna. 

Laskusta löydät muun muassa nämä asiat:

1. Asiakasnumero, laskun numero ja käyttöpaikkanumero. Nämä tiedot nopeuttavat asiointia, kun olet yhteydessä asiakaspalveluumme.
2. Tasauksen summa ja uusi arviolla laskutettu summa mainitulta ajankohdalta
3. Laskun viitenumero, maksettava summa ja eräpäivä.
4. Edellinen lukemapäivä ja uusi lukemapäivä sekä lukema-arvio mallilaskussa 1.1.2016 on 810. Arvioitu vedenkulutus perustuu asiakkaan ilmoittamiin lukemiin.
5. Laskutus todellisen kulutuksen lukemien perusteella.
6. Arvion mukaan laskutetut kuutiot ja euromäärä sekä tasauksen euromäärä todelliseen kulutukseen perustuen.
7. Laskutus lukemien perusteella syntyneen arvion mukaan kerrotulta ajanjaksolta.

Laskutus tapahtuu kahden kuukauden välein arviolaskulla, arvioitu veden kulutus perustuu edelliseen ilmoitettuun vesimittarin lukemaan. Asiakas voi halutessaan ilmoittaa mittarilukeman esimerkiksi joka toinen kuukausi online-palvelun kautta, jolloin tasaus huomioidaan aina seuraavassa laskussa ja laskutus on ajantasaista.

Asiakaspalvelumme on avoinna ma-pe klo 9-14 p. (05) 234 8111.

Tavoitat meidät myös sähköpostitse osoitteesta laskutus(a)kymenvesi.fi
tai yhteydenottolomakkeella