Kaipiaisen vesitornista on löytynyt alustavien tulosten perusteella koliformisia bakteereja

21.06.2017

Kaipiaisen vesitornista  on löytynyt alustavien tulosten perusteella koliformisia bakteereja

Kymen Vesi Oy:n Kaipiaisen vesitornista tiistaina 20.6.2017 otetusta näytteestä on alustavien tulosten perusteella löytynyt pieniä määriä koliformisia bakteereja.

Veden saastumisen varalta kaikki ruoka‐ ja juomavesi on keitettävä Kaipiaisten alueella. Katso alue tästä kartasta. Riittävä veden keittoaika on 5–10 min.

  • Keitä kaikki juotavaksi tai ruuanlaittoon tarkoitettu vesi.
  • Muista keittää myös mehun laimennukseen käytettävä vesi.
  • Mikäli vesi kiehuu ja tulee keitetyksi ruuanlaiton yhteydessä, ei sitä tarvitse etukäteen erikseen keittää.
  • Kahvinkeittimissä tai vedenkeittimissä vesi ei kiehu riittävän kuumaksi
  • Muistathan, että myöskään jääkuutioita ei saa tehdä keittämättömästä vedestä.
  • Huuhtele vihannekset ja salaatit keitetyllä, jäähdytetyllä vedellä.
  • Talousvesiverkostoon liitettyjä juoma-automaatteja ei saa käyttää.

Peseytymisvetenä, siivouspesuvetenä, pyykinpesuvetenä ja koneellisessa astioiden pesussa keittämätöntä vettä voi käyttää normaalisti, ellei siinä ole poikkeavaa väriä tai hajua. Käsin pestävät astiat tulee huuhdella lopuksi keitetyllä vedellä. Käsienpesua suositellaan tehostettavaksi desinfioivalla käsihuuhteella.

Varotoimenpiteenä alustavien tulosten johdosta Kaipaisen vesitornin veden pääsy vesijohtoverkostoon on estetty 21.6.2017.  Vesijohtoverkostosta on otettu näytteet, joiden alustavat tulokset valmistuvat 22.6.2017.

Talousveden keittokehotus on voimassa toistaiseksi. Keittokehotuksen purkamisesta tiedotetaan erikseen.

Asiasta tiedotetaan myös Kymen Vesi Oy:n internetsivuilla www.kymenvesi.fi.

 

Lisätietoja antavat:

Taru Pyötsiä
ympäristöterveyspäällikkö
Kouvolan kaupunki
p. 020 615 7914                                                    
taru.pyotsia@kouvola.fi

Kaisu Albeni
vt. tuotantopäällikkö
Kymen vesi Oy 
p. 040 761 8738
kaisu.albeni@kymenvesi.fi                                    

 

 

 

 

 

Julkaistu: 21.06.2017 10:36