Näin luet tasauslaskua


Laskua lukiessa perusasiana on hyvä muistaa, että lasku koostuu puhtaan veden ja jäteveden perusmaksuista ja kulutuksesta sekä arviolaskusta ja siihen liittyvästä tasauksesta. Kun ilmoitat vesimittarilukeman, saat tasauslaskun, joka tasaa arviolla laskutetun veden ja todellisen veden käytön erotuksen kuutioissa mitattuna.

Laskutus tapahtuu kahden kuukauden välein arviolaskulla. Arvioitu vedenkulutus perustuu edelliseen ilmoitettuun vesimittarilukemaan. Asiakas voi halutessaan ilmoittaa mittarilukeman esimerkiksi joka toinen kuukausi online-palvelun kautta, jolloin tasaus huomioidaan aina seuraavassa laskussa ja laskutus on ajantasaista.


Milloin tasauslasku tulee?

Kun ilmoitat vesimittarilukeman, saat tasauslaskun, joka tasaa arviolla laskutetun veden ja todellisen veden käytön erotuksen kuutioissa mitattuna. Laskutus tapahtuu kahden kuukauden välein arviolaskulla. Arvioitu vedenkulutus perustuu edelliseen ilmoitettuun vesimittarilukemaan. Asiakas voi halutessaan ilmoittaa mittarilukeman esimerkiksi joka toinen kuukausi online-palvelun kautta, jolloin tasaus huomioidaan aina seuraavassa laskussa ja laskutus on ajantasaista.

Laskusta löydät muun muassa nämä asiat:

  1. Asiakasnumero, laskun numero ja käyttöpaikkanumero. Nämä tiedot nopeuttavat asiointia, kun olet yhteydessä asiakaspalveluumme.
  2. Tasauksen summa ja uusi arviolla laskutettu summa ilmoitetulta ajanajaksolta.
  3. Laskun viitenumero, maksettava summa ja eräpäivä.
  4. Edellinen päivä, jolloin vesimittarilukema on ilmoitettu sekä lukemat. Mallilaskussa uusi lukemapäivä on 1.1.2016 sekä lukema-arvio tällöin on 810. Arvioitu vedenkulutus perustuu asiakkaan ilmoittamiin lukemiin.
  5. Laskutus todellisen kulutuksen lukemien perusteella.
  6. Arvion mukaan laskutetut kuutiot ja euromäärä sekä tasauksen euromäärä todelliseen kulutukseen perustuen.
  7. Laskutus lukemien perusteella syntyneen arvion mukaan ilmoitetulta ajanjaksolta.
Kymenvesi OY tasauslasku ja tilitiedot
Laskuerittely

Lisätietoa laskutuksesta saat asiakaspalvelustamme ma–pe klo 9–14, p. (05) 234 8111.

Tavoitat meidät myös sähköpostitse osoitteesta laskutus@kymenvesi.fi tai yhteydenottolomakkeella.