Rakennuskohteet


Tästä linkistä pääset hairiot.fi:n häiriötilannekarttaan,
josta löydät myös työmaat.

Työmiehet työmaalla.

Miten onnistuimme?

Asiakastyytyväisyys on meille tärkeää ja haluamme kuulla palautteesi katu- ja tonttijohtojen saneerauksesta.

Alla olevasta painikkeesta pääset vastaamaan saneerausalueen asukkaille tarkoitettuun kyselyyn.


Saneeraus

Huonokuntoisen ja ikääntyneen verkoston uusimista kutsutaan saneeraukseksi. Suurin osa saneerauskohteistamme on kaupunkien kanssa toteutettavia yhteishankkeita, joissa vesihuolto saneerataan kadun saneeraamisen yhteydessä.

Saneerauksen yhteydessä uusitaan kaikki tonttivesijohdot ja jätevesiviemärit metrin verran tontin puolelle ja samalla rakennetaan hulevesiviemäri.

Saneerausalueen asukkaan tietopaketti löytyy tästä linkistä (PDF / 1 MB).

Saneeraussuunnitelmien tulkintaohje löytyy tästä linkistä (PDF / 608 KB)

Oheisesta linkistä voit katsoa ympäristöministeriön rahoittaman VIPPA-hankkeen videon: Saneeraamalla ajoissa säästät rahaa ja luontoa

Uudiskohteet

Olemme laatineet infopaketin, jonka tarkoituksena on kertoa, miten uudiskohteen käytännön työt etenevät vesihuollon näkökulmasta.

Uudiskohteella tarkoitetaan uutta aluetta, jota aletaan rakentaa asuin- liike- tai muuhun käyttöön. Ohje on suunnattu uudiskohteen lähellä asuville, uudiskohteeseen muuttaville, sekä muille, jotka tahtovat tietää, miten uudiskohteen toteuttaminen etenee. Ohje on suuntaa antava, ja jokainen uudiskohde erilainen, joten työvaiheet saattavat muuttua tai vaihdella kohteittain.

Lataa infopaketti tästä linkistä (PDF 1 MB)