Hulevedet


Kevät sulattaa lumet ja muuttaa lumisateet vesisateeksi. Hulevedet ovat sade- ja sulamisvesiä, jotka johdetaan pois mm. kaduilta ja katoilta. Hulevesien oikeaoppinen johtaminen hulevesiviemäriin pitää kiinteistön ja kadut kunnossa, mutta on vastuullinen ja pidemmällä tähtäimellä myös taloudellinen teko.

Jätevesiviemäriin ohjattuna hulevedet lisäävät jätevedenpuhdistamon kuormaa. Hulevesien turha pumppaus ja puhdistaminen lisäävät puhdistamolla mm. energiankulutusta, mikä aiheuttaa turhia kustannuksia. Koska Kymen Veden asiakasmaksuilla katetaan myös puhdistamon toimintaa, voi puhdistamon nousseet kustannukset nostaa lopulta myös asiakkaan jätevesimaksua. Hulevesien johtaminen jätevesiviemäriin kasvattaa myös ylivuodon riskiä, jolloin puhdistamatonta, laimeaa jätevettä voi virrata sellaisenaan vesistöön.

Tarjoamme asiakkaillemme hulevesineuvontaa ja opastamme hulevesiverkostoon liittymisessä. Asiakaspalvelu on olennainen osa myös kenttätyötämme, sillä haluamme tarjota asiakkaillemme kaikin puolin ekologista, läpinäkyvää ja laadukasta vesihuoltoa.