Itämeripäivää vietetään torstaina 25.8.


Valtakunnallista John Nurmisen Säätiön käynnistämää Itämeripäivää vietetään torstaina 25.8. Teemapäivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi. Juhlinnan lisäksi Itämeripäivän tarkoituksena on lisätä tietoa meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta.

Kymen Vesi osallistuu Itämerikylä Pop-Uppiin Maretariumin edustalla. Itämerikylässä mukana ovat meidän lisäksi Meriturvallisuuden ja -liikenteen tutkimuskeskus Merikotka ja Kotkan kaupungin ympäristöpalvelut. Itämerikylä on avoinna klo 10-15. Itämeren osalta vesilaitoksen merkittävin ympäristöteko on hoitaa alueen jätevedenpuhdistus tehokkaasti. Jätevedenpuhdistukseen kytkeytyy tiiviisti myös valistustyö alueen asukkaille ja muille toimijoille siitä mitä viemäriin saa, ja mitä sinne ei saa laittaa. Tule vierailemaan Itämerikylässä ja keskustelemaan kanssamme Itämeren tilasta.

Kotkassa on Itämerikylän lisäksi myös muuta ohjelmaa Itämeripäivän kunniaksi. Majakkalaiva Kemi on näytillä Kantasatamassa, sukeltajat keräävät roskia Sapokan lammesta ja Itämerikylän lisäksi Maretariumin edessä on Etelärannikon Kalaleader-ryhmän ja Xamkin tietopiste liittyen kotimaisen kalan hiilijalanjälkeen.

Kotkn tapahtumista lisätietoja löydät kaupungin nettisivuilta seuraavasta linkistä: Itämeripäivä 2022 Kotkassa | Kotkan kaupunki

Lisätietoja Itämeripäivästä löydät seuraavasta linkistä: Itämeripäivä (itameripaiva.fi)