Itämeripäivää vietetään torstaina 26.8.2021


Itämeripäivää vietetään 26.8. ja pop-up- kylä löytyy Itämeripäivänä Maretariumin piha-alueelta. Itämerikylä on auki klo 10–17.

Tänä vuonna Itämerikylä löytyy myös verkosta. Kymen Vesi on ollut mukana kehittämässä Meriturvallisuuden ja -liikenteen tutkimuskeskus Merikotkan Itämeren aarteet -peliä. Peli on verkkoversio suositusta Itämeri-kylä-tapahtumasta ja se on Itämeri-kylän toimijoiden yhteistyön tulos. Pilotin suunnittelussa ovat olleet mukana Kymen Veden lisäksi: Luontokoulu Haili, Kotkan kaupungin ympäristöpalvelut, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Metsähallituksen Luontopalvelut, Suomen Merimuseo, Kotka Maretarium Oy ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu.

Pelin ensimmäinen pilotti julkaistaan Itämeri-päivänä ja se on pelattavissa syyskuun loppuun saakka. Pelissä liikutaan Kotkansaarella ja tutustutaan Itämeren aarteisiin pelikarttaan merkittyjen rastien avulla. Peli sopii kaikenikäisille Itämeren aarteiden vaalimisesta kiinnostuneille pelaajille. Pelaa ja liity mukaan seikkailuun! Oletko sinä Itämeren aarteiden vaalija?

Lataa maksuton X-Routes mobiilisovellus puhelimeesi sovelluskaupasta, (esim. App Store ja Google Play). Pelin rastit aukeavat pelattaviksi Itämeripäivänä klo 12. Lisätietoja Merikotkan sivuilta tästä linkistä.

Itämeripäivään voi osallistua jokainen. Voit joko valmistaa Itämeriystävällistä ruokaa, osallistua klo 18 pulahdukseen tai vietä Itämerihetki kulttuurin parissa.

Lisätietoja löydät alla olevien linkkien takaa:

Itämeripäivä Kotkassa | Kotkan kaupunki

Itämeri-kylä Pop-Up – Merikotka

Itämerimenu | Itämeripäivä (itameripaiva.fi)

Itämeripäivänä pulahdetaan joukolla klo 18 | Itämeripäivä (itameripaiva.fi)

Tapahtumat | Itämeripäivä (itameripaiva.fi)

Teemapäivän taustaa: Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Päivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi. Juhlinnan lisäksi Itämeripäivän tarkoituksena on lisätä tietoa meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta.