Joulun muistilista


Muistathan, että lahjapaperi kuuluu sekajätteeseen. Myös kiiltävät, muoviset lahjanauhat ovat sekajätettä, mutta paperinarut voi laittaa kartonkikeräykseen.

Kun suklaarasia on tyhjennetty, konvehtirasia on purettava osiin. Pahvinen kuori kuuluu kartonkikeräykseen, rasian muovikääre sekä suklaiden muovipakkaus laitetaan puolestaan muovinkeräykseen.

Minimoit ruokahävikin valmistamalla ylijääneestä jouluruuasta välipäivän ruoat. Porkkanalaatikosta pyöräytät mehevät sämpylät ja rosollin voi käyttää punajuurikeiton pohjaksi. Jos jotain jää yli, huolehdithan tähteet biojätteeseen.

Viemäri saa joulurauhan, kun et kaada paistinrasvoja sinne. Rasva tukkii viemärin ja pahimmillaan rasva on leikattava putkistosta pois. Paistinrasvan kierrätys kannattaa, sillä yhden joulukinkun rasvasta valmistettavalla dieselillä ajaa jopa kolme kilometriä! Tänä vuonna Kinkkutemppu tehdään 18.12.2023–7.1.2024.

Kinkkutemppu tehdään näin:
1. Varmista herkullinen jouluruoka (kinkun lisäksi myös esimerkiksi kalan ja kalkkunan paistinrasva voidaan kerätä talteen).
2. Kaada jäähtynyt paistinrasva esimerkiksi kartonkitölkkiin ja sulje tölkki teipillä.
3. Toimita tölkki lähimpään keräyspisteeseesi.

Lisätietoa Kinkkutempusta ja keräyspisteet löydät kampanjan nettisivuilta: www.kinkkutemppu.com