Kesätöissä Kymen Vedellä


Tänä kesänä Kymen Vedellä työskentelee viisi kesätyöntekijää. Jätevedenpuhdistamolla, talousveden tuotannossa ja verkoston parissa työskentelee kussakin kesätyöntekijöitä kesällä 2024. Tässä jutussa kokemuksistaan kertoo Mikael, joka on kesätöissä Mussalon jätevedenpuhdistamolla.

Opiskelin prosessinhoitajaksi ja olin ensin työharjoittelussa Kymen Vedellä. Valmistuin toukokuussa ja pääsin myös kesätöihin tänne. Tehtävänäni laitosmiehenä on huolehtia laitoksen päivittäisestä toiminnasta ja ylläpidosta. Tyypillinen työpäiväni sisältää laitoskierroksen, jossa tarkistan paikat ja varmistan, että kaikki toimii. Otan päivittäisiä näytteitä ja kirjaan tulokset ylös. Lisäksi suoritan tarvittavat huollot ja korjaukset.

Parasta työssä on mahdollisuus jatkaa oppimista koulutuksen päättymisen jälkeen. Täällä olen nähnyt käytännössä niitä laitteita ja prosessin vaiheita, joista olen oppinut koulussa. Työympäristö on erittäin mukava, ja kollegat ovat suorastaan uskomattomia! He ovat kuin supervoimilla varustettuja työtovereita, joiden seurassa jokainen päivä tuntuu seikkailulta. Heidän ammattitaitonsa ja huumorinsa tekevät työpäivistä nautinnollisia ja hauskoja.

Olen oppinut kesätöissä valtavasti uusia asioita, saanut käytännön kokemusta ja syventänyt ymmärrystäni prosessinhoidosta. Uskon, että opin vielä lisää tulevaisuudessa, kun pääsen kohtaamaan uusia haasteita ja kehittämään taitojani edelleen. Tulevaisuudessa toivonkin löytäväni koulutusta vastaavan työpaikan, jossa voin edelleen jatkaa oppimista ja saan mahdollisuuden kehittyä.”