Kesätyö pumppumiehenä


Olin toukokuun lopusta syyskuun alkuun kesätöissä Kymen Vedellä, Mussalon jätevedenpuhdistamolla pumppumiehenä. Tämä on toinen kesäni kyseisessä paikassa ja ensimmäinen kesäni oli vuonna 2019, jolloin olin vielä AMK opiskelija ja nyt 2021 valmistunut insinöörin tutkinnolla.

Vaikkei työ vastaakaan tutkintoani, pidän erittäin paljon työstä ja varsinkin henkilökunnasta, jotka ottivat minut erittäin hyvin vastaan molempina vuosina. Työpaikalla on erittäin hyvä yhteishenki, eikä samanlaista löydä joka paikasta.

Työtehtäviin kuuluu pumppaamoiden etävalvonta ja niiden toiminnan tarkkailu. Jos huomataan, että jossakin pumppaamossa on epäkohtia tai alkavaa vikaantumista, käydään paikan päällä tarkastamassa pumppaamo, etsimässä syitä vikaantumiselle ja korjataan mahdolliset viat. Myös muita tehtäviä on, kuten pumppaamon ympäristön kunnossa pito ja suurempien pumppaamoiden viikoittaiset tarkastukset.

Itselleni haastavinta työssä on opetella ja muistaa eri pumppaamojen sijainnit ja nimet, jotta tietää missä mennään ja mistä puhutaan. Lisäksi pumppujen osien ja pumppaamoiden sisällä menevien putkistojen ja venttiilien tunnistaminen vei itseltäni yllättävän paljon aikaa.

Pidän työstä, koska ikinä ei tiedä mitä seuraavana päivänä tapahtuu ja lähes jokainen päivä on erilainen. Työporukka on erittäin hyvä kaikin puolin. Olisin mielelläni jatkanut työtä pidempäänkin.”

-Samu