Kesätyö suunnittelu- ja kehitysyksikössä


Keväällä oli aika hakea ensimmäistä oman alan työharjoittelupaikkaa ja maaliskuisen haastattelun jälkeen onnistuinkin saamaan paikan Kymen Vedeltä. Opiskelen energiatekniikkaa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa ensimmäistä vuotta. Malmingin toimipisteelle saavuin toukokuun alussa saaden hyvät ja toimivat työvälineet, jotka tarjosivat myös etätyöskentelymahdollisuuden. Tätä mahdollisuutta käytinkin muutamina päivinä kesän aikana ja se mukavasti mahdollisti ajan optimaalisen käytön perheen ja työn tasapainottelussa.

Työtehtäviini kuului käyttöturvallisuustiedotteiden päivittäminen ja niiden sijoittaminen verstaan puolelle työturvallisuusmääräysten mukaisesti. Päivitin verkostokarttaan erilaisia asioita, kuten asiakkaiden yhteystietoja ja etäluettavien vesimittareiden tietoja. Viemäriverkoston putkien yhdistäminen ja detaljien lisääminen olivat yksi osa verkostokartan päivittämistä.

Mallinnuksen parissa vietin aikaa paljon. Tein suunnitteluinsinöörin suunnitelman mukaan mallinnuksen suuresta saneerauskohteesta, mallinsin jo tehtyjä saneerauksia sekä pääsin tekemään visualisointia mahdollisen saasteen leviämisestä vesijohdoissa.

Jotta työ ei ollut vain toimistossa ja koneen äärellä työskentelyä, pääsin käymään verkoston työntekijöiden mukana muutamalla työmaalla ja tutustumassa Mussalon jätevedenpuhdistamoon. Utin tekopohjavesilaitoksessa kävimme hiukan suuremmalla porukalla koko päivän kestävällä tutustumismatkalla.

Työtä on ollut koko kesän riittävästi ja monipuolisesti. Minut otettiin todella ystävällisesti vastaan ja pääsin sisään työporukkaan mielestäni oikein nopeasti. Osa työntekijöistä on ollut etätöissä miltei läpi kesän, koronasuositusten mukaisesti, joten ihan kaikkiin en päässyt kunnolla tutustumaan. Oli ilo olla tällaisessa talossa töissä, jossa saa tehdä työtä oman osaamisen rajoissa mutta myös itseään haastaen. Apua saa joka kerta sitä pyydettäessä. Viihdyin töissä todella hyvin, kiitos siitä hienoille työtovereilleni. Tästä kesästä jäi mieleen se, kuinka laaja käsite vesihuolto on. Kuinka paljon se pitää sisällään ja kuinka monia osaajia tarvitaan tätä palettia käyttämään. Tästä on hyvä jatkaa takaisin opintojen pariin, jotka jatkuvatkin jo heti töiden päätyttyä.

-Milla