Kymen Veden ja Digitan yhteistyöllä selvät sävelet – ”Prosessi on edennyt mallikkaasti


Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettaviamittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.

Joonas Leinonen on työskennellyt Kymen Vedellä kehitysinsinöörinä parisen vuotta. Erinäiset IoT-ratkaisut olivat Leinoselle jo ennestään tuttuja ennen Kymen Vedelle siirtymistä. ”Vesihuoltoalaa on kohdannut tarve ja tietynlainen paine digitalisoitua. Digitan tarjoamat IoT-ratkaisut ovat olleet meille erinomainen vaihtoehto kehittää toimintaamme”, sanoo Leinonen.

Kymen Veden ja Digitan yhteistyöllä on selvät sävelet tuleviksi vuosiksi. ”Etäluettavia vesimittareita vaihdetaan ikäjärjestyksessä ja alueittain. Tavoitteenamme on, että tämän vuoden loppuun mennessä noin 20 prosenttia mittarikannasta on etäluennan piirissä. Vaihdon on tarkoitus valmistua kokonaan 2025–2026 mennessä”, kertoo Leinonen. ”Käytännön hyöty on merkittävä ja alueellamme on löytynyt aitoa kiinnostusta tämänkaltaiseen muutokseen. Vesimittareiden etäluenta mahdollistaa siirtymisen lukemaperusteiseen laskutukseen, toisin sanoen asiakkaan ei tarvitse enää ilmoittaa itse vesimittarin lukemaa. Samalla tasauslaskusta on mahdollista luopua. Jatkossa pystymme myös aikaisempaa paremmin valvomaan vesihuoltoverkostoa ja säästämme myös ympäristöämme, kun autoilla ei tarvitse enää erikseen ajaa lukemaan meidän omien tarkkailumittareiden lukemia”, kertoo Leinonen.

Yhteistyö Digitan kanssa kerää kiitosta Leinoselta – ”Digitan verkko on kattava alueellamme ja arvostamme yhteistyön joustavuutta sekä säännöllistä yhteydenpitoa. Digita on ollut aina valmis auttamaan ja prosessi on edennyt mallikkaasti ”, toteaa Leinonen.

”Kymen Vesi on alusta asti ollut rakentamassa palvelua paremman asiakaskokemuksen tarjoamiseksi omille asiakkailleen. Kokeiluhalukkuus ja rohkeus ovat näkyneet vahvasti Kymen Veden toiminnassa”, iloitsee Digitan IoT-liiketoiminnan myyntipäällikkö Mona Miettinen.

Median yhteydenotot

Kymen Vesi, kehitysinsinööri Joonas Leinonen, p. 040 626 4026, joonas.leinonen(a)kymenvesi.fi

Digita Oy, IoT-liiketoiminnan myyntipäällikkö Mona Miettinen, p. 0400 721 700, mona.miettinen(a)digita.fi