Talousveden klooraus käynnistetään Kaipiaisten alueella


Tiedotimme aikaisemmin tänään  keittokehotuksesta Kaipiaisten alueella. Varotoimenpiteenä annettu keittokehotus pysyy edelleen voimassa. Keittokehotuksen päättymisestä tiedotetaan erikseen.

Kymen Vesi Oy:n Kaipiaisten vesitornista on löytynyt pieniä määriä koliformisia bakteereja laboratoriotulosten perusteella. Vedenottamoilta lähtevästä vedestä bakteereja ei ole havaittu. Verkostovesinäytteet on otettu edellisen kerran 14.9.2021 ja ne ovat olleet puhtaat. Kymen Vesi ottaa verkostovesinäytteitä lauantaina 16.10.2021 ja niiden tulokset valmistuvat sunnuntaina 17.10.2021 iltapäivällä. Tiedotamme uusintanäytteiden tuloksista niiden valmistuttua tekstiviestillä ja kotisivuillamme.

Vesijohtoverkostoon mahdollisesti joutuneiden haitallisten bakteerien tuhoaminen käynnistetään tänään 16.10.2021 klooraamalla vesijohtoverkostoa. Tavanomaista suurempi klooripitoisuus voi irrottaa verkostosta sakkoja mikä voi näkyä veden samentumisena. Herkkäihoisille kloori voi aiheuttaa samantyyppisiä iho- ja silmäoireita kuin kloorattu uimavesi. Vedestä klooria poistuu keittämällä. On normaalia että talousvettä klooratessa vesi haisee ja maistuu voimakkaasti. Vettä voi kuitenkin käyttää normaalisti juomavetenä ja ruoanlaittoon riittävän keittoajan (5min) jälkeen. Vedenottamolta syötettävä klooripitoisuus on noin 1 mg/l (terveysperusteinen raja-arvo kloorille on 5mg/l). Klooraus aloitetaan arviolta klo 17.

Julkaistu 16.10.2021 klo 13:55.

Tarvittaessa lisätietoja asiasta antaa:
Laitospäällikkö Emmi-Maria Ukko
p. 040 751 9482
emmi-maria.ukko@kymenvesi.fi