Töissä Kymen Vedellä: suunnitteluinsinööri Noora Kuossari


Töissä Kymen Vedellä on postaussarja, jossa esitellään kasvoja yhtiön toiminnan takana. Tässä postauksessa itsestään kertoo Noora, Kymen Veden uusi suunnitteluinsinööri.

”Olen vasta aloittanut Kymen Vedellä, mutta työskennellyt erilaisissa tehtävissä vesihuollon parissa jo useamman vuoden. Kiinnostus vesihuoltoalaan ja kunnallistekniikkaan heräsi jo aikoinaan opiskelujen ja työharjoittelujen kautta. Aiemmin työskentelin käyttö- ja kehitysinsinöörin tehtävissä naapurivesilaitoksella Haminan Vedellä, ja koen sen antaneen hyvän pohjan nykyiseen tehtävään.

Suunnitteluinsinöörin työssä keskeisintä on vesihuollon yleissuunnittelu ja hulevesienhallintaan liittyvät asiat. Teen myös paljon yhteistyötä Kotkan ja Kouvolan kaupunkien sekä Pyhtään kunnan kanssa. Tässä työssä käytetään monia erilaisia ohjelmistoja karttatarkasteluun, mallinnukseen ja suunnitteluun.

Työn vastapainona vapaa-aika kuluu oman perheen sekä lasten jääkiekkoharrastuksen parissa. Erilaiset tuunausprojektit huonekalujen kunnostuksen parissa, sekä matkustaminen niin kotimaassa kuin ulkomailla ovat myös lähellä sydäntäni.

Työkaverit ovat ottaneet minut hyvin mukaan työyhteisöön. Parasta työssäni on monipuolisuus ja innostun, kun saan jälleen oppia uusia asioita vesihuollosta! Pidän vesihuoltoalaa tärkeänä ja motivoivana, niin asiakkaiden kuin ympäristönsuojelunkin kannalta. Yhteistyössä on voimaa ja yhdessä tekemällä saamme hyvää aikaan.”