Veden etäluentaa kehitetään yhdessä eri vesilaitosten kesken – asiakkaiden ja laitosten arki helpottuu


Kymen Vesi on yhdessä yhdeksän muun vesilaitoksen kanssa lähtenyt kehittämään veden etäluentaa. Yhteistyön tavoitteena on saada niin kustannushyötyjä kuin suurempia vaikuttamismahdollisuuksia etäluennan kehittämiseen. Yhteishankkeen vetäjänä toimii Alva-yhtiöt Oy.

Hanke on jaettu kahteen vaiheeseen, joista ensimmäinen on parhaillaan käynnissä. Se sisältää vaatimuksien määrittelyä liittyen mittarien ominaisuuksiin, asennuksiin ja ylläpitoon sekä tiedonsiirtoon ja markkinoiden kartoitukseen.

Yhteistyössä tärkeää on osaamisen ja vertaistuen jakaminen: hankkeessa on ratkaistava, kuinka noin 200 000 mittauspisteen mittaaminen hoidetaan parhaimmalla mahdollisella tavalla. Yhteiskehittäminen on myös asiakkaan etu – kun etäluentaa kehitetään yhdessä eri laitosten kesken, pystytään entistä paremmin valikoimaan parhaimmat laitteet ja ratkaisut ja tarjoamaan asiakkaille entistä parempia palveluita.

Veden etäluennan myötä asiakkailta poistuu myös arviolaskutus, kun vesi laskutetaan jatkossa kuukausittain todellisen kulutuksen mukaan. Veden etäluennan mahdollistama tarkempi mittausdata kannustaa myös vedensäästöön, kun omasta kulutuksesta saa ajantasaista tietoa.

Kymen Veden toiminta-alueella etäluentaan siirrytään asteittain seuraavan viiden vuoden aikana.

Lisätietoja:
Jaana Pulkkinen Kymen Vesi kehittämispäällikkö p. 0406703648, jaana.pulkkinen(at)kymenvesi.fi
Yhteishankkeen projektipäällikkö Misael Urbano Soriano, Alva-yhtiöt Oy, p. 040 631 7407, misael.urbanosoriano(at)alva.fi