Vesihuoltolaitoksen korona-arki


Poikkeusoloista huolimatta vesihuolto toimii normaalisti. Korona-arki uusine toimintatapoineen tuntuu jo rutiinilta ja skypekokouksista on tullut arkea myös niille, jotka eivät aiemmin ole verkkokokouksiin osallistuneet.

Poikkeustilanteen alkuvaiheessa selvitimme toimintamme kannalta kriittisten palveluiden ja materiaalien saatavuuden ja samalla ohjeistimme henkilökuntaa poikkeusoloissa työskentelyyn. Toimistohenkilökuntamme on suositusten mukaisesti siirtynyt etätyöhön ja asiakaspalvelu toimii normaalisti puhelinpalveluna ja sähköpostilla. Toimistomme on suljettu ulkopuolisilta viruksen leviämisen estämiseksi. Nettisuvuilta löydät myös yhteydenotto- ja omistajanvaihtolomakkeet, joilla saat näppärästi yhteyden suoraan oikeaan paikkaan. Vastaamme asiakkaiden viesteihin muutaman arkipäivän kuluessa.

Laitosten työtehtäviä on organisoitu poikkeusoloihin sopiviksi, jotta työtekijämme eivät tapaa toisiaan kasvotusten. Verkostoasentajamme käyvät asukkaiden kodeissa hoitamassa vain kriittiset työtehtävät asianmukaisiin suojavarusteisiin pukeutuneena. Kesän saneerauskohteissa valmistellaan ainoastaan välttämättömät pintasyöttöjen asennukset, jotta suunnitellut urakat saadaan käyntiin.

Vesilaitoksella on tällä hetkellä riittävästi henkilökuntaa etenkin kriittisten töiden hoitamiseen, joten asiakkaillemme tuotetun veden riittävyys on hyvä, ja laatu ei poikkea millään tavalla normaalitilanteesta. Myös viemäröinti ja jätevedenpuhdistus toimivat ilman häiriöitä.

Haluamme jo tässä vaiheessa kiittää henkilökuntaamme ja asiakkaita sopeutumisesta poikkeustilanteen rajoituksiin.


Hyvä muistaa

  • Poikkeustilanne voi aiheuttaa myös yllättäviä maksuvaikeuksia. Otattehan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa yhteyttä asiakaspalveluumme sopiaksenne vesilaskun eräpäivän siirrosta tai maksusuunnitelmasta. Emme peri viivästyskorkoja laskuista, joille on ennen laskun erääntymistä sovittu uusi maksuaikataulu.
    Voit olla yhteydessä meihin puhelimitse, sähköpostilla tai yhteydenottolomakkeella. Löydät tarvittavat tiedot esimerkiksi tämän linkin takaa.
  • Mikäli vedenkulutuksessanne tapahtuu merkittäviä muutoksia, otattehan yhteyttä asiakaspalveluumme arviolaskutuksen muutosta varten. Ilmoitathan samalla ajantasaisen vesimittarinlukeman.

Muistetaan pitää kädet puhtaana – vettä riittää kaikille!