Yhä useampi talous nauttii etäluettavien mittarien eduista


Aloitimme toiminta-alueellamme etäluettavien vesimittarien vaihdon vuonna 2022. Vaihtoja on nyt tehty pari vuotta, ja tähän mennessä kaikki on mennyt massavaihtojen osalta mallikkaasti. Tavoitteena on, että projekti saadaan valmiiksi vuoden 2026 loppuun mennessä.

Mittarien vaihto on sujunut aikataulun mukaisesti, ja tällä hetkellä etäluettavien mittarien eduista nauttii noin 7 500 taloutta. Edes tänä talvena Suomea kurittaneet pakkasjaksot eivät hidastaneet vaihdon tahtia. Toiminta-alueellamme esiintyi tosin runsaasti perinteisten vesimittarien jäätymisiä, jolloin mittareita vaihdettiin suoraan etäluettaviin myös massavaihtoalueiden ulkopuolella.

Suhteessa vaihtojen määrään olemme välttyneet suuremmilta ongelmilta. Muutamassa tapauksessa vanhan tiivisteen murunen yhdistäjän sisällä on aiheuttanut vuotoja, jotka on korjattu aina mahdollisimman pian. Lisäksi suunnitelmia on mahdollisuus muuttaa asiakaslähtöisesti: Joitakin vaihtoja siirretään suosiolla myöhemmäksi, sillä vaihto vaatisi asiakkaalta suurempia investointeja, kuten lämminvesivaraajan siirtämistä.

Tänä talvena ja keväällä olemme vaihtaneet etäluettavia mittareita Kotkassa Ristinkallion, Mussalon, Pihkoon ja Kaukolan alueilla.

Mittarin vaihto ei tule koskaan yllätyksenä

Vaihtoja ei tehdä koskaan ilman, että sovimme asiasta asiakkaan kanssa. Lähetämme vaihtoalueilla asiakkaillemme tekstiviestin, josta löytyvät asentajan yhteystiedot. Näin asiakas voi sopia vaihtoajan suoraan hänen kanssaan. Asentajamme tunnistaa Kymen Veden autosta ja henkilökortista.

Kun vaihto on ajankohtainen, tulee asiakkaan huolehtia, että vesimittarille on vapaa pääsy. Lisäksi asiakkaan on hyvä testata ennen vaihtoa, että vesimittarin sulut toimivat moitteettomasti.

Kun etäluettava mittari on vaihdettu, saavat asiakkaamme sen mukana arkea helpottavia etuja. Tällöin vesimittarilukemia ei enää tarvitse ilmoittaa erikseen, sillä tieto siirtyy suoraan meille tietoturvallisesti verkon välityksellä. Lisäksi omia kulutustietojaan voi seurata entistä tarkemmin asiakasportaalimme kautta. Lisätietoa etäluettavista mittareista voi kurkata täältä.

Lisätietoa etäluettavien vesimittarien vaihdosta antaa:

Kehitysinsinööri
Juho Horto
p. 040 514 4146
juho.horto(a)kymenvesi.fi